'Uitzicht door inzicht'

Individuele therapie

Een individuele therapie kan u helpen als is er een fase in het leven is dat het allemaal een beetje teveel wordt. Er kunnen dingen gebeuren die u aan het wankelen brengen. Dan kan het helpen om in een individuele therapie samen te zoeken naar waar u zo’n last van hebt en waardoor dat komt. U gaat onderzoeken wat u belemmert de goede keuzes voor uzelf te maken.

 

Wanneer kunt u in individuele therapie gaan?

Individuele therapie kan helpen als u zelf graag eens met iemand wil praten over bijvoorbeeld:

  • verlies / rouw
  • ziekte
  • problemen op het werk
  • oververmoeidheid
  • niet meer zien waar je het allemaal voor doet.

 

Soms is er binnen de relatietherapie in uw privéleven een stuk waar uzelf aan wilt werken, naast de relatietherapie die u heeft. Dan kunnen er een aantal sessies ingepland worden om meer zicht en greep te krijgen op uw situatie, alvorens daar in de relatie weer mee verder te gaan.

Ik heb twee gesprekken met Mariël gehad omdat ik al een half jaar geen contact meer had met mijn ouders. Ik leef al jarenlang zelfstandig. Bij Mariël werd duidelijk wat ik doe in een relatie en welk gevoel daaraan ten grondslag ligt. Ik kon hier meteen wat mee en heb contact opgenomen met mijn ouders. Hiermee heb ik de patstelling doorbroken. Ik wil nu zelf kijken hoe verder, maar indien nodig klop ik weer bij Mariël aan.

Hoe werkt individuele therapie?

Binnen de individuele therapie is er ruimte voor uw gevoelens en onzekerheden en heeft u de tijd en de aandacht even helemaal voor uzelf. U heeft een klankbord voor uw eigen gedachten en gevoelens en gaat zien waar deze vandaan komen. U kunt uw gevoelens en gedachten gaan verhelderen en ordenen. U leert kijken naar wat er goed gaat en wat u graag zou willen. Er kan een stappenplan ontstaan van waaruit u weer ziet hoe u zich verder kunt ontplooien. Er kan gewerkt worden met opdrachten.

 

Wat kan u verwachten van individuele therapie?

Individuele therapie helpt u met een luisterend oor uzelf te accepteren. U leert omgaan met de wereld om u heen. U leert keuzes te maken en daarbij te blijven staan. U wordt sterker, u gaat zich beter voelen.

 

Wilt u individuele therapie om een antwoord te vinden op uw vragen en problemen. Dan kunt u terecht bij Mariël Vlugt met uw vragen. Neem contact op voor meer informatie of bel voor het maken van een afspraak.

 

Kijk ook eens verder op deze site wat een andere vorm van therapie voor u kan betekenen!

nvrg logo
EFT logo