'Uitzicht door inzicht'

Relatietherapie

Relatietherapie is een vorm van therapie die ingaat op de problemen tussen partners in een relatie. Kenmerkend voor relatietherapie is dat partners (meestal) samen in behandeling zijn.

 

Wanneer kan u in relatietherapie gaan?

De meeste relaties kennen spanningen van tijd tot tijd en vaak lossen die zich ook wel weer op. Wanneer u echter het gevoel heeft dat u alsmaar vastloopt in dezelfde patronen en daar samen ook niet verder mee komt dan kan relatietherapie een uitkomst bieden.

 

Voorbeelden van situaties waarin relatietherapie uitkomst kan bieden:

  • Steeds ruzie
  • Onbegrip voor elkaar
  • De liefde lijkt over
  • De seksuele relatie is niet meer zoals vroeger
  • Verliefdheid op een ander
  • (Voorkomen van) echtscheiding
  • U gaat met pensioen met de vraag en hoe nu verder samen

 

Hoe werkt relatietherapie?

Samen gaan we onderzoeken waar u precies last van heeft en waarom. Wat maakt dat u niet samen tot een oplossing kan komen, terwijl u wel de wens hebt een goede relatie met elkaar te willen? In de relatietherapie kijken we bijvoorbeeld naar hoe u nu samenleeft en hoe u elkaar hebt leren kennen. Maar ook wat uw familieachtergronden zijn en wat er gebeurd is dat mogelijk invloed heeft op uw relatie.

Door de drukte met 2 jonge kinderen en eigen bedrijven namen we niet meer voldoende tijd voor goede gesprekken met elkaar en kwamen we in een vicieuze cirkel van verwijten en verwijdering. Mariël fungeerde tijdens onze gesprekken als een soort buffer – ze filterde verwijten eruit en maakte zaken duidelijker, waardoor we elkaar weer beter gingen begrijpen. Dit legde een basis om samen weer verder te groeien. Wanneer we ooit weer in zo’n dip komen, zal ik niet aarzelen om professionele hulp in te roepen. Je komt sneller en beter tot de kern van de problemen en krijgt handvatten om ze op te lossen.

Wat kan je verwachten van relatietherapie?

We maken steeds meer duidelijk en bewust waarom er spanningen zijn en hoe die te verklaren en te begrijpen zijn. Met deze inzichten kan dan gewerkt worden aan een andere beleving van dat wat is en daardoor ontstaat ook een andere verwachting. Hierdoor kan er aan een nieuwe manier van omgaan met elkaar gewerkt worden, die u helpt om beter met elkaar in contact te komen.

 

Heeft u relatieproblemen en wilt onderzoeken of en hoe u die op kunt lossen? Dan kan u terecht bij Mariël Vlugt. Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

 

Kijk ook eens wat een andere vorm van therapie voor u kan betekenen!

nvrg logo
EFT logo